Descriere Produs
Uleiul Extra Virgin Thassos este obtinut printr-o simpla presare la rece a maslinelor.
Uleiul Extra Virgin Thassos pastreaza toate substantele naturale continute de acestea, avand un continut ridicat de antioxidanti si vitamina E.
Uleiul nu este amar, are un gust placut si o aroma bogata.
Uleiul are o aciditate intre 0 si 0,8%.
Uleiul de masline extravirgin contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila si altele.
Proprietati Curative
Este foarte bine tolerat de stomac si ajuta la combaterea ulcerului si a gastritei, la prevenirea cancerului de colon sau la san si ofera protectie impotriva bolilor de inima. S-a demonstrat ca la persoanele care consuma aproximativ 25 ml (cam 2 linguri) de ulei de masline in fiecare zi, timp de o saptamana, se observa o reducere considerabila a colesterolului si un nivel ridicat al compusilor antioxidanti din sange. Fiind numit prietenul ficatului, uleiul de masline este un bun drenor hepatic si biliar, avand si efect laxativ.
Antioxidantii sunt universal recunoscuti drept salvatori ai celulelor la toate varstele, neutralizand radicalii liberi de oxigen, care ataca permanent celulele organismului, afectandu-le functionarea si favorizand astfel aparitia bolilor.
Scurt Istoric
Grecia dispune de vaste plantatii de maslini si se numara printre producatorii traditionali de masline si ulei de masline de excelenta calitate.
Uleiul de masline era denumit de Homer “Aur Lichid”. Uleiul de masline are proprietati nutritive extraordinare, este usor digerabil, are antioxidanti, este bogat in grasimi bune pentru organism si previne cresterea colesterolului. Uleiul de masline este recomandat chiar si pentru bebelusi de la inceputul diversificarii in supa de la pranz sau in piureul de legume.
Uleiul de masline provine doar de la maslinele verzi. Producerea uleiului incepe prin transformarea fructelor de maslin in pasta. Aceasta pasta este apoi malaxata, pentru ca picaturile microscopice de ulei sa se concentreze. Uleiul este extras prin presare, metoda traditionala, sau prin centrifugare, metoda moderna. Dupa extractie, substanta solida ramasa contine inca o cantitate mica de ulei.
Exista o diferenta intre uleiul extras din fructul boabei de maslina si uleiul din extras din samburele boabei de maslina si anume uleiul din sambure este obtinut prin mijloace chimice, iar uleiul din fruct se prepara prin mijloace naturale.