Descriere Produs

Maslinele Kalamata sunt un soi de masline de masa foarte gustoase, apreciat in intreaga lume si care isi datoreaza faima conditiilor excelente de cultivare.

Maslinele Kalamata au forma migdalata.

Maslinele Kalamata au culoare maro, cu nuante de mov inchis. Nuanta se obtine dupa ce maslinele verzi, crude, au fost puse in saramura care le transforma in probiotice.

Cele mai sanatoase masline Kalamata se pregatesc prin murare, fermentarea si marinare, metode naturale de prelucrare. Fructele ajunse la maturitate sunt culese in lunile noiembrie si decembrie. Ele sunt pastrate in saramura cu otet din vin rosu si ulei de masline extra virgin.

Maslinele Kalamata au originea in Kalamata, oras din partea sudica a Greciei. Se cultiva si in regiunile Lakonia, Messinia si Agrinio. Utilizati aceste masline sarate, picante, in salata greceasca clasica cu feta, paine cu masline, pizza sau sos puttanesca.

Continut Nutritional

Toate tipurile de masline au grasimi, insa acestea sunt grasimi sanatoase, cunoscute sub numele de grasimi mononesaturate. Maslinele Kalamata sunt bogate in Vitamina E, fier ai fibre. Acestea contin de asemenea polifenoli si flavonoide cu proprietati anti-inflamatoare.

Maslinele Kalamata sunt o sursa buna de acid oleic, un acid gras de tip Omega-9, potasiu, fosfor, zinc si calciu, betacaroten, Vitaminele D si K, fitonutrienti si sodiu.

Continutul nutritional al maslinelor este impresionant, avand in compozitie numerosi compusi antioxidanti precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitina, acid gallic, acid caffeic, si altele. Cocktailul nutritional unic aduce organismului numeroase beneficii: intareste sistemul imunitar, lupta impotriva radicalilor liberi si sprijina sanatatea sistemului cardiovascular.

Proprietati Curative

Datorita continutului ridicat de antioxidanti si grasimi mononesaturate, maslinele Kalamata au o multime de efecte benefice asupra inimii, si nu numai.

  • Actiune anti-colesterol
  • Sanatatea inimii
  • Activitate antioxidanta si anticancerigena
  • Intarirea vederii
  • Efect purificator si detoxifiant
  • Energie pentru corp
  • Rezistenta oaselor
  • Trateaza artrita
  • Previn cancerul de colon
  • Reduc simptomele de menopauza
  • Efecte benefice asupra pielii

Scurt Istoric

Kalamata si Lakonia sunt principalele regiuni din Grecia faimoase pentru productia de masline Kalamata si ulei de masline. In mod deosebit, maslinele Kalamata sunt deseori recunoscute ca masline grecesti si sunt deosebite ca gust si ca aspect de majoritatea maslinelor verzi si negre. Atunci cand maslinele Kalamata nu sunt utilizate pentru ulei de masline, care este un mod de utilizare destul de obisnuit, acestea sunt de obicei conservate in saramura, ambalate in ulei de masline sau murate in sos vinegreta din vin.

Spre deosebire de majoritatea maslinelor verzi si negre, maslinele Kalamata sunt de culoare intensa vinetiu inchis. Atunci cand sunt ambalate in otet sau in saramura, acestea pot aparea ca fiind maro inchis sau negre. In copac, aceste fructe vinetii de forma migdalata sunt greu de ratat tocmai datorita culorii lor minunate. De asemenea, acestea sunt de obicei mai carnoase decat soiul negru obisnuit.

Majoritatea maslinelor Kalamata sunt despicate inainte de a fi conservate in saramura sau in otet, ceea ce permite ca aromele, mai ales cea de vinegreta, sa se imbibe in interiorul maslinei.

Parerea generala este ca gustul maslinelor Kalamata este superlativ altor soiuri. Acestea sunt sarbatorite pentru gustul lor dulce, pentru aroma bogata si pentru aspectul diferit.

Uleiul de masline este considerat a fi unul dintre cele mai bune uleiuri din lume, una dintre grasimile bune pe care oamenii incearca sa le introduca in alimentatie. Maslinele de orice fel sunt foarte bune de adaugat in salate daca doriti sa introduceti in alimentatie grasimi mononesaturate. Puteti folosi maslinele Kalamata in salate pentru a adauga mancarii o excelenta sursa naturala de grasimi.

Maslinele Kalamata sunt o gustare perfecta, atat singure sau adaugate la platouri cu branzeturi sau cu legume. De asemenea, sunt fantastice ca pasta de masline, o pasta bogata foarte populara in bucataria mediteraneeana.

Distribuie acest produs

Masline Kalamata

Sortiment: MASLINE KALAMATA

Cantitate: Cutie 3 Kg

Recipient: Cutie plastic

Valabilitate: 6 luni de la deschidere

Pret: 100 Lei / Cutie 3 Kg (TVA Inclus)

Comanda Online

Comanda Telefonica

0761. 692. 213

Maslinele Kalamata sunt un soi de masline de masa foarte gustoase, apreciat in intreaga lume si care isi datoreaza faima conditiilor excelente de cultivare.

Maslinele Kalamata au forma migdalata.

Maslinele Kalamata au culoare maro, cu nuante de mov inchis. Nuanta se obtine dupa ce maslinele verzi, crude, au fost puse in saramura care le transforma in probiotice.

Cele mai sanatoase masline Kalamata se pregatesc prin murare, fermentarea si marinare, metode naturale de prelucrare. Fructele ajunse la maturitate sunt culese in lunile noiembrie si decembrie. Ele sunt pastrate in saramura cu otet din vin rosu si ulei de masline.

Maslinele Kalamata au originea in Kalamata, oras din partea sudica a Greciei. Se cultiva si in regiunile Lakonia, Messinia si Agrinio. Utilizati aceste masline sarate, picante, in salata greceasca clasica cu feta, paine cu masline, pizza sau sos puttanesca.

Meniu